Monday, May 24, 2010

blaja jadi bidan~


salam..

hehe entry nie aku tulis sbb semester nie blaja bab-bab dari ibu-ibu mengandung sampai la ke baby2 nyer skali..bagi aku subjek nie menarik klau paham dan tahu ape yang kite x tau sebelum nie..aku akan blaja macam2 la pelik2..sbg nurse aku rse aku patut tau sume tu n sebagai pompuan dan akan jadi ibu satu ari nanti pun kite sume patut tau macam mane nak jaga diri kite dan baby..banyak yang kne blaja semester nie n lebih kepada pendidikan kesihatan..ayoo mici kan kne nasihat kat ibu2 yang dtg wat rawatan kat klinik t..haa t klau ape2 masalah ibu2 sekurang-kurang nyer aku leh bagi nasihat n penerangan kat ibu2 nie..(mmg kne wat pun da ada dlm cross pengalaman maa)..waa waa..
ape yang kepercayaan yang selama nie mak2 kite buat bila time kakak2 aku mengandung..kadang2 ada yang betul dan logik dari segi perawatan..tapi bila da blaja baru la kite tau ape maksud berpantang tu..slama nie mak aku ckp nasihat mcm2 bila mula ngandung.time ngandung n bila da nak bersalin mcm2 petua mak aku kc kat akak2 aku..sume tu ada objektif nyer..haa leh kire mak aku nie terer la leh jd mici..hehe tabik la mak~..
ok la blaja teori slama 6 minggu nie..CHAYOKK SEMESTER 5..x sabar nak tgk org bersalin..=)





1 comments:

shams said...

salaam...
i didnt understand what u wrote in this... but the picture says to us a lot. the first cry of the man!!!!!..... crying of the most worst and most better thing....... he comes with crying and make others laugh but he goes with smiling and make to cry others.........

Post a Comment