Monday, November 8, 2010

"mak otomen"

salam semua,

Aritu ada buat kuiz " Anda ultraman ape? " kat facebook..hehe pas jawab soalan-soalan tup2 kuar result seperti kat bawah nie..adehhh (^_~)

Hehee sejarah aku dari kecik sampai dah umo 20 ++ nie x penah dengar ada " ULTRAMAN MOTHER "..hahaha adui sapa la yang cipta ini punya kuiz..geli perut gelak2..

TAPI

Kalaulah nanti saya jadi ultraman kepada anak-anak and family..mesti "Hebat" kan3.. Ingat senang ke nak jadi mak...pulak-pulak mak kepada-kepada otomen2..dari otomen taro, otomen dyna, hingga ler otomen kosmos..hehe ok dengar cite peranan2 mak..bukan mak otomen je tapi peranan sebagai seorang yang bergelar mak,ibu,umi dan mama seluruh dunia nie..hihi

SAYA ADALAH SEORANG IBU

TAPI SAYA JUGA ADALAH....

SEORANG CHEF


mak adalah "chef" dirumah..macam2 mak masak ehmm masak lomak cili api la,sambal tumis, tempoyak ikan patin, macam2 lagi..dan semesti nyer cedap..nyum3


SEORANG CIKGU

mak jadi cikgu kat umah..sebab mak la yang tolong ajar kalau tak tau pasal nak buat "homework" time skolah dulu..terutamanya subjek matematik..memang lemah..huhu tapi dulu mak panggil matematik tu "ilmu hisab" hehe

SEORANG PENGASUH

sejak kuar dari perut mak..mak la yang kasi susu,tidokan sy,tukar lampin sy..haa sampai la ke besor mak jaga saya..hehe sayang mak

SEORANG PENASIHAT IMEJ

ehmm nie penasihat imej "abah" terutamanya..bila nak kuar atau abah nak pegi keje mak la orang no.1 yang siap2kan baju..baju kemeja nie sesuai ngan tie wane ape..mak la yang match kan..sama la ngan anak-anak..kalau anak nyer pakai "cekci" sikit..mak la orang no.1 yang suruh tukar baju lain..hehe mak2 dalam diam2 macam redzuan radzwil lak..yeke eja nama dia nie..ape2 la..

SEORANG PEMAIN BOLA SEPAK

mak jugak kadang-kadang terpaksa jadi pemain bola pulak..sebab anak-anak dah ajak main bola..hehe mak pun kena layan la..yeahh go mak go!!..hihi tapi mak aku xde la gitu sebab adik bradik aku sume pompuan..kalau main ngan cucu2 yang berenam laki tu ada ler..tua2 pun terer u..haha

SEORANG PEREKA DALAMAN

kalau jadi mak urusan kemas mengemas dan susun atur perabot nie memang la keje mak..design macam-macam rupe..english stail ler,itali stail ler,kampung stail ler,modern stail ler..macam2 ler..bila dah boring alih sana alih sini lak..asal rumah nampak kemas dan teratur..haa tu kire dah jadi macam "interior designer" ler tu..kan3

SEORANG PAKAR KAUNSELING

bila ada masalah orang pertama yang paling kite percaya untuk luahkan masalah sape lagi kalau bukan mak kan?..bila ada masalah ngadu kat mak n then mesti mak nasihat apa2 yang berguna untuk kite..kire mak nie ada ilmu psikologi la jugak kan..

SEORANG MICI

bila sakit lak mesti mak la orang yang tak leh tido malam jaga kite..walaupun kite hanya demam..mak la orang yang suap ubat,jaga kite,suapkan makanan dan semuanya mak mesti tolong kite..mak pun kena jadi mici kat umah.. =)

Sebenar nyer mak boleh jadi macam-macam semata-mata demi anak-anak, suami dan keluarganya..dan mak juga merupakan...

SEORANG YANG SUKA TERSENYUM


Hehe nukilan "mak otomen"


2 comments:

cemomoi said...

huuu mak le segalanya yea... dari otromen sampai ke keeper anak tido... mak memang power

SHARIFAH NURUL FARHANA said...

hehe mak memang power..lebih hebat dari ultraman..hihi

Post a Comment